Garázskapu

EU-DOOR garázskapu

 
 

 


 

A garázsajtó típusválaszték, amely minden igényt kielégít.  

A garázsajtó típusválaszték igen széles, rengeteg féle garázsajtó modell van a piacon. Ez érthető is, hiszen garázstípus is többféle van, a nyílások különböző méretűek, valamint az ügyfelek igényei is eltérőek. 

A garázsajtó kínálat számtalan konstrukciót, megannyi szigetelési móddal készült, szabvány és egyedi méretben gyártott temréket foglal magába. A lehetséges színek és mintázatok, ablakminták és szerkezetek pedig tovább bővítik az egyes garázsajtó típusokon belül a választékot, így mindenki megtalálhatja az elképzeléseinek megfelelő megoldást. 

A garázsajtó kiválasztása 

Mivel a bőséges garázsajtó kínálatban nehéz lenne egyedül eligazodni, szakképzett munkatársaink minden esetben készséggel állnak az Ön rendelkezésére, hogy segítsenek kiválasztani az igényeihez és a helyszíni adottságokhoz legmegfelelőbb garázsajtó típust. 

Ilyen esetben kollégánk díjmentes helyszíni felmérést végez, vagyis leméri a garázs és a nyílás pontos méreteit, megvizsgálja a garázsajtó beépítésénél lényeges egyéb tulajdonságait. Ezután Ön kiválasztja a garázsajtó típust, a kazetta- és ablakmintát, a színt, valamint elmondja egyéb igényeit, mi pedig megtervezzük a garázsajtót és hamarosan átnyújtjuk árajánlatunkat a kivitelezésre vonatkozóan. 

 

 

A helyszini felmérés INGYENES

Általános garázsajtó leírás 

Az EU-DOOR garázsajtó gyakorlatilag bármilyen épületnyílásra felszerelhető speciális szerelvényezéséből adódóan. Ennek a szekcionált garázsajtó konstrukciónak –a hagyományos (kétszárnyú nyíló, billenő- garázsajtó) megoldásokkal szemben – előnye, hogy a garázsajtó nyitott helyzetben sem vesz el értékes helyet a garázs területéből. A garázsajtó lapjai nyitás után a garázs mennyezete alá függesztett ún. futósínekben fekszenek, a garázsajtó szerkezet maga pedig az épület nyílása mögé, a belső falsíkra van szerelve, így a szabad áthajtás keresztmetszete nem csökken. Az átgondolt garázsajtó koncepciónak köszönhetően a ki- és behajtás könnyebb és minimalizálódnak az ilyenkor előforduló esetleges sérülések is. (Garázskapu, garázsajtó termékközpont

 

Az EU-DOOR garázsajtó műszaki leírása 

Az EU-DOOR garázsajtót a vízszintesen egymás fölött elhelyezkedő, zsanérjaik révén csuklósan egymáshoz kapcsolódó panelek alkotják. Ezek egy zárt csapágyazott, dupla acél-műanyag görgősoron keresztül csatlakoznak a nyílás két oldalán elhelyezkedő, galvanikusan horganyzott sínszerkezethez. A garázsajtó sínszerkezete a mennyezet és az áthidaló elem közti távolságtól függően, a nyílás fölött mélységirányba benyúlik. A garázsajtó nyitásakor a zsanérok felgördülnek a kapu síkjában, azután pedig a mennyezet alá fordulnak, éppen úgy, mint egy redőny.  

Az EU-DOOR garázsajtó normál, alacsony, valamint bizonyos esetekben tetőkövető vasalattal készülhet. Mozgatáskor egy torziós rugópár kompenzálja a garázskapu súlyát, függetlenül a szerkezet méretétől.  

A garázsajtó biztonságos működését garantáló biztonságtechnikai tartozékok (az EU által meghatározott normáknak maximálisan megfelelő garázsajtó felépítés): 

 

  • Rugótörés elleni védelem: Amennyiben a garázsajtó torziós rugója eltörik, a biztosítás megakadályozza a rugótengely forgatását. (alapárban)
  • Zuhanásgátló drótkötélszakadás esetén-beépített hajtásletiltással: Amennyiben drótkötélszakadás vagy rugótörés következik be, a garázsajtó lezuhanását a zuhanásgátló akadályozza meg. Ez egy állandóan terhelés alatt levő, közvetlenül a drótkötélhez rögzített kilincsszerkezet, amely a kaputok oldalrészén az e célra elhelyezett hornyolt megfogó sínbe beakad és megakasztja a lefelé mozgó kaputestet. (rendelhető)
  • Benyúlás elleni védelem a tok oldalán: A garázsajtó függőleges sínszerkezetei zártan illeszkednek a belső falsíkhoz, ezáltal megakadályozva az oldalsó véletlen benyúlást és baleseteket. (alapárban)
  • Integrált átjáró ajtó biztonsági érintkezővel védve: Már az épület tervezésekor törekedni kell a személy- és teherfogalom szétválasztására. A garázsajtóba épített személybejáró csak akkor jó megoldás, ha már nincs máshol hely egy mellékajtó kialakítására. (rendelhető)
  • Szellőzők: Műanyagból rendelhetők, igény szerint kutya/ macska bejáró is beépíthető a garázsajtóba.

 

Az EU-DOOR garázsajtó jellemzői: 

Rendkívül stabil garázsajtó szerkezet. 

A garázsajtó hőhídmentes lemezszerkezetű, dupla falú szendvics panelek alkotják, így kitűnő a hőszigetelő képessége. (Panelvastagság: 42 mm. Hőszigetelés: a lemezek között elhelyezett B2-es, nehezen gyulladó PUR keményhab + gumitömítések a garázsajtó és az épület között. Az ablak nélküli garázsajtó kaputestre vonatkoztatott hőátbocsátási tényezője: K = 0,38 W/m2K.) 

A garázsajtó panelszerkezetének héjazata dombornyomásos és vízszintesen csíkozott, galvanikusan horganyzott acéllemez.  

A garázsajtó az alábbi gyári színekben választható (külső oldal): tört fehér, fautánzatú aranytölgy, ezüst, mahagóni. A garázsajtó belső oldala alapesetben fehér, de igény szerint (felár ellenében) egyedi szín is rendelhető a RAL színskála alapján. Ebben az esetben a garázsajtó szállítási határideje 2 héttel meghosszabbodik. 

 

 

Garázsajtó méretválaszték 

Az EU-DOOR garázsajtó 1850 mm és 5200 mm közötti szélességtartományon belül rendelhető. A garázsajtó magassága 1720 mm és 3500 mm között választható. 

Opcióként minden garázsajtóhoz rendelhető üveg vagy plexi ablak szögletes, illetve ovális formában. 

 

Garázsajtó ablakmintázatok 

 

Garázsajtó színminták 

Az ajtók fehér alapszínben készülnek, de utólag festhetők, és így a RAL skála alapján bármelyik színben rendelhetők. 

 

 


 

Következő oldal 

 

 

 

Gyakran ismételt kérdésekGarázskapu, garázsajtó termékközpont