Cím

Toló és nyílókapu nyitók a T-Markt-tól

 
 

 

A T-Markt Szakáruház Kft a kapumozgatási témakörben az Olasz MPC és ROGER termékeit kínálja Önöknek, amelyeket elsősorban családi házakhoz, nyaralókhoz ajánlott felszerelni. Fontos kiemelni, hogy ezeket a termékeket lakossági és nem ipari felhasználásra tervezték. Az ipari terhelés a nyitás és zárások nagy számának köszönhetően folyamatos terhelést ró az eszközökre, míg a lakossági kapunyitóknál a napi 10-30 nyitás zárást nem haladjuk meg általában. 

 

Az MPC és ROGER termékekről általában 

A termékeket felhasználás szerint négy csoportba oszthatjuk: egy szárnyú, kétszárnyú nyílókapu-, tolókapu motorok és mozgató berendezések. Működésük szerint hidraulikus és elektromechanikus hajtóművek lehetnek. Hazai szerelőink az elektromechanikus hajtóműveket szokták meg, ezáltal a végfelhasználóhoz is elsősorban ezek jutottak és jutnak el, hiszen a vevők 90%a - bízva szerelője tapasztalatában – azt szereltet a kapujára, amit az ajánl. Mivel a szerelők többsége "fél" a hidraulikus hajtóművektől, ezért inkább az elektromechanikust ajánlják sajnos, sokszor még akkor is, ha az, az adott igénybevételre alulméretezett, és csak egy jól kiválasztott hidraulikus hajtás lenne képes az igényt kielégíteni. 

Véleményünk szerint érdemes megismerni a hidraulikus hajtóművek előnyeit, hogy megfelelő szituációban bátran mellette dönthessünk. Igaz, hogy a hidraulikus hajtóművek magasabb árfekvésűek, mint az elektromechanikus társaik. 

Nyílókapuk 

Lakossági használatra (kb. 4 személygépkocs / kapu, normál használat) ajánljuk az elektromechanikusan működő MPC TITAN 400 KIT-et Elektromos motor által mechanikusan hajtott csavarorsó karokról van szó. 

Az ajánlott igénybevétel mellett, gond nélkül, évekén keresztül hibátlanul működnek ezek a termékeink.  

Társasházak, kisebb vállalatok (max. 12 személygépkocsi) részéré alkalmasak a ROGER20-25S hajtások különféle kialakítású változatai, természetesen a végfelhasználó igényeit figyelembe véve Ennél a típusnál már megoldott a rudazat védelme por és hó miatti jegesedés ellen. 

Mívesebb, pl. kovácsoltvas kapuk esetén, ahol nem szeretnék ha a kapu látványát megzavarná egy vagy két nyílókar ott ajánljuk a teljesen láthatatlan földbe süllyesztett u.n.: alsótálcás hajtásokat pl:a ROGER 21-35 típust. Ezen hajtások belső technikai kialakítása már olyan méretezésű, hogy alkalmasak a nagyobb igénybevétel mellett is a megbízható működésre. 

 

 

 

Tolókapuk 

Tolókapuk lakossági használatra ajánljuk az MPC KIBY600 komplett szettet. Maximum 10 nyitás / per nap igénybevétel mellett csak családi házas környezetben ajánlott a használatuk. Az MPC motorok Zsírkenésűek és mechanikus végálláskapcsolóval vannak ellátva. 

Társasházak, kisebb vállalatok (max. 10 gépkocsi-ig vagy 30 nyitás/nap) részére alkalmasak a ROGER 30-600 ill. 1000 típusú hajtások szintén komplett szett formájában forgalmazzuk őket. Mindkettő olajkenésű, rugó-előfeszítésű, tárcsás tengelykapcsoló biztosítja elakadás esetén a kapu és a motor szétválasztását (elakadás esetén a kapu hajtását leválasztja a motor tengelyéről, a motor nem áll meg, kisebb a melegedése). Ennél a modellnél választható az elektronikus végálláskapcsoló is. 

Mindkét MPC és ROGER motor estében Kulcsos zárszerkezet biztosítja a vészkioldást, ami egy igazán egyszerű, ötletes és üzembiztos megoldás  

Minden termékünket úgy állítottuk össze, hogy minden szükség alkotó elemet tartalmazzon (motor, adó, vevő, fogasléc, villogó lámpa, fotocella, antenna) egy automatizáláskor! 

Ipari igénybevétel  

Az ipari (nagy társasházak, vállalatok, gépkocsi telephelyek stb.) igénybevételhez soroljuk, amikor vagy a napi ciklusok száma nagyon sok, vagy időben koncentrált a használat (1-2 órában történik a napi nyitások többsége), vagy a mozgatott kapu mérete indokolja. Ekkora igénybevételhez kérje kollégáink szaktanácsát.  

 

WEBÁRUHÁZI RENDELÉSHEZ KATTINTSON IDE