Háztartási vízkezelés

Vízszűrés

 
 
Zuhanyszűrő

 

 

 

Távolítsa el fürdővízéből a klórt!  


 

 

100 %-os PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA!!!
Amennyiben nincs megelégedve a zuhanyszűrő hatékonyságával a vásárlástól számított 30 napig a vételár 100 %-át visszafizetjük Önnek 

 

 

 

 

 

Mit is nyújt önnek a zuhanyszűrő? 

 

 • csökkenti illetve teljesen eltávolítja a vízből a klórt, így védi az Ön és családja, gyermekei bőrét a kiszáradástól
 • csökkenti az ekcémás és allergiás tünetek kialakulását
 • csökkenti a hajproblémákat a fejbőr kiszáradását, korpásodásának kialakulását
 • selymesebb, lágyabb érzést a bőrén fürdéskor
 • meggátolja a baktériumok, gombák, algák elszaporodását védi zuhanyfülkéjét, kádját
 • kevesebb vegyszert, testápolót kell használnia, védi környezetét is
 • csökkenti a vízkőlerakódást fürdőjében
 • valóban színtelen és szagtalan vizet

 

Hogyan működik? 

 

 • A vezetékes vizet a vízhálózaton keresztül terjedő járványok megakadályozása érdekében klórral fertőtlenítik. A klór egy méreg, mely elpusztítja a kórokozókat, de sajnos ennek a vegyszernek is lehetnek mellékhatásai. A meleg gőzzel a tüdőbe jutva irritálhatja légzőrendszerét és bőrét is kiszáríthatja. A gyermekek bőre különösen érzékeny és a klór akár az ekcéma kialakulását is elősegítheti. Ha Ön zuhanyozás vagy fürdés után testápolóval kénytelen kezelni a viszketést, jobb megoldást nyújthat ha a probléma okát szünteti meg.

 

 • Az aktivált szén képes arra, hogy megkösse a klórt, így az a szűrőben marad és csak a klórmentesített víz jut át rajta. Ennek eredményeként csökkennek, vagy akár teljesen megszűnnek az említett panaszok. Miután a szénszűrő telítődött, a - használata előtt megszokott de azóta már nem érzékelt - klórszag figyelmeztet rá, hogy a szűrőt azonnal cserélni kell.
 • A zuhanyszűrő KDF-et (Réz-cink ötvözet) és aktivált szenet tartalmaz.
  Mi az a KDF?
  A KDF egy nagyon nagy tisztaságú réz-cink ötvözet, melynek működése azon az alapvető kémiai folyamaton alapszik, amit redox (redukció-oxidáció) folyamatnak hívunk. Kémiai értelemben az oxidáció elektron leadást, a redukció elektron felvételt jelent. A KDF szűrő hosszútávon képes eltávolítani a vízből az egészségre ártalmas klórt, mivel azt nem magába gyűjti, hanem a vízben lévő nátriummal kötésbe hozva kősóvá alakítja. (A kősó jelenléte fürdővizeinkben kimondottan előnyös -lásd fürdősók-, mert mindent kiszív a pórusokból, ami nem oda való!). Ez a vegyi eljárás antibakteriális, alga- és gombaölő hatású és csökkenti a vízkőlerakódást. Azáltal akadályozza meg a baktériumok, algák, gombák elszaporodását, hogy a redox folyamat hatására keletkező elektrolit a mikroorganizmusok számára elviselhetetlen környezetet teremt.

  KDF víztisztítás
  A KDF formulát általában szénszűrő helyettesítésére vagy annak kiegészítéseként használják. Ez a megoldás meghosszabbítja a szénszűrők élettartamát és növeli azok hatékonyságát. Magasabb hőmérsékletű víz és gyorsabb átfolyás esetén is hatékonyan működik, ezért a ma ismert legtökéletesebb módja a zuhanyvíz (vagy kádba engedett víz) szűrésének. A zuhanyszűrő emellett megszünteti a víz kellemetlen szagát és mellékízét, gátolja a vízkő képződését. A KDF technológia a zuhanyszűrőkbe építve mára már elterjedt a háztartásokban, elsősorban Amerikában, Nyugat-Európában és a Távol-Keleten.
  A KDF zuhanyszűrő előnyei
  - eltávolítja a vízből az egészségre ártalmas klórt és klórszármazékokat, fémeket (pl.: ólom, higany, vas, arzén)
  - ezáltal csökkenti a betegségek (pl. ekcéma, aszthma) kialakulásának veszélyét;
  - megakadályozza a bőr kiszáradását, öregedését, hámlását, viszketését, ezáltal egészséges, rugalmas bőrt, illetve selymes, csillogó hajat biztosít;
  - negatív ionok vízbe juttatásával élénkítő, frissítő hatást fejt ki.

  Az általunk forgalmazott zuhanyszűrő átlagosan 12.000 liter víz kezelésére alkalmas, ami egy 3-4 tagú család esetén 3-6 hónap élettartamot jelent. Elhasználódását a hatás megszűnése jelzi.

 

 

 

RENDELÉS információ 

mosó és mosogatógép szűrő