Háztartási vízkezelés

Nem kell áram, nem kell vegyszer

 
 

 

 

A mágneses vízkezelés és vízkőmentesítés a leginkább környezetbarát és energiatakarékos megoldás. Már a XIX. Században felismerték a mágneses módszerekkel „delejezett” víz jótékony hatásait. Az oldatokban megtalálható ásványi anyagok hajlamosak a lerakódásra, amelyek komoly kellemetlenségeket okoznak. 

A lerakódások egymásra épülnek, gondoljon a cseppkőképződésre vagy az emberi szervezetben kialakuló epe- és vesekövekre, amelyeket többnyire csak műtétileg lehet eltávolítani. 

 

Miért a Goldmax? 

- higiénikusabb, egészségesebb, komfortosabb megoldás 

- gumikesztyű és agresszív vegyszerek nélkül is tiszta, csillogó felületek 

- csökkenthető környezetünk és szervezetünk kémiai terhelése (allergia) 

- felszerelése 2 perc, szakember és szerszám nélkül bármilyen csővezetékre 

- eltávolítja a korábban keletkezett lerakódásokat és a továbbiakban meggátolja a vízkőképződést 

- nincs több eldugult zuhanyrózsa, vízköves kád, bojler, megszorult, csöpögő csap 

- egyszerű, tartós kültéri alkalmazás, akár víz alatt is 

- megnöveli a nagyértékű berendezések hatékonyságát és élettartamát 

- a vízköves bojlerek, mosó- és mosogatógépek sokkal több energiát fogyasztana, a goldmax használatával ez csökkenthető 

- az úszómedencék vízfogatóin alkalmazva csökkenti az algásodát és a vízcserék számát 

- nincsenek további költségek 

- nem igényel adalékanyagot és karbantartást 

 

Mi a Goldmax? 

A szanitereken kialakuló lerakódásokon megtapadnak a fertőzést okozó gombák, baktériumok és más mikroorganizmusok. A csapok szűrőiből soha el nem fogyó apró részecskék (vízkő) jelentős része az Ön rendszerében a kis keresztmetszeteknél és a vízmelegítőkben keletkezik. A fővezetékbe beépített vízszűrő nem kielégítő megoldás. A vezetékes víz jelentős mennyiségű ásványi anyagot tartalmaz, az élvezeti értéke, hogy milyen mértékben képes csillapítani szomjúságunkat a benne lévő ásványi anyagok mennyiségétől függ. 

Látta már Ön a bojlerben lévő lerakódásokat? A Goldmax alkalmazásával (60-65< ˙C beállításig) felesleges a bojlereket a tisztítás miatt szétszerelni. A vízkőmentes környezet megvalósítható természetes energíával, agresszív vegyszerek és elektromos áram nélkül, egészségünket és környezetünket védő biztonságos módon. 

 

Hogyan működik? 

Ami nem titok: az áramló víz energiája és az erős mágneses tér kölcsönhatásából kialakuló LENZ effektus a működés alapja. Az ásványi anyagok molekulái olyan változásokon mennek keresztül, aminek eredményeként nem képesek karbonát formációra alakulni. A kezelés után a vízben található oldott ásványi anyagok kristályszerkezete és töltése megváltozik ezért azok nem képesek megtapadni, sőt a korábban keletkezett lerakódások is feloldódnak és távozna a rendszerekből.  

 

 

 

 

Gyakorlati eredmény 

- A csapvíz élvezetesebbé, kellemesebbé válik a kezelés szinte azonnal gyöngyöző frissességet ad a víznek. ( A víz viszkozítása csökken ezért jobban keveredik a levegővel. Ez egy egyszerű és házilag elkészíthető Engler -féle viszkoziméterrel mérhető is)  

- A Goldmax alkalmazása esetén elhagyhatja a kémiai vízlágyítók használatát, csökkenthető a környezet kémiai terhelése és a szervezetünket érő vegyszer ártalom(allergia).  

- A nagyszüleink csak szappannal mostak és nem ismerték az allergiás panaszokat.  

- A korábbi lerakódásokat eltávolítja a rendszerből, például egy 3” csőméret esetén 1,5 mm/Kb. 3 hónap. A vízkőmentes szaniterek agresszív vegyszerek nélkül is csillogóan tiszták maradnak, A vízkő nagyon rossz hővezető, ezért a lerakodásoktól mentes vízmelegítők hatásfoka jobb, kevesebb energiát használnak. 

- A Goldmax alkalmazása esetén a mosó- és mosogatószerek sokkal hatékonyabbak, ezért a víz minőségétől függően csökkentheti azok mennyiségét úgy, hogy az elmosott edények tisztábbak, a kimosott edények tisztábbak és fehérebbek lesznek mint korábban. 

- Az úszómedencékben és egyéb alkalmazásoknál akár 80%-al is csökkentheti a kémia anyagok használatát.(Az eredmények eltérőek lehetnek a földrajzi helytől vagy a szolgáltatott víz minőségétől.) 

- Oldatban tartja a lerakódásra képes anyagokat. 

- A csőkötésnél nem alakul ki a pulzáló eletromágnesek alkalmazásakor jellemző galvanikus korrózió. 

 

Alkalmazás: 

- A két Neodym mágnest párhúzamosan és egymással szembe helyezze a fővezetékre és rögzítse a szalagokkal. 

- Javasolt először egy szalagot a csőre illeszetni, mert a mágnesek pozicionálásához mindkét kézre szükség lesz. 

- Ne engedje, hogy a mágnesek egymáshoz csapodjanak. Törekedjen a pontosságra. 

- Egy egység elegendő: nem mágnesezhető anyagokon 2”, acélcső esetén 1” belső átmérőig és kb 50m3/ hónap vízfogyasztásig. Nagyobb átmérők, nagyobb vízmennyiség vagy extrém PH érték esetén egyszerűen használjon többet. 

 

Részletes információkért forduljon kollégánkhoz!