Őszi újrafüvesítés

Miközben átnézed az öntözőrendszert és felkészülsz a téliesítésre, egyúttal újra is füvesítheted kerted! Nem kell nagy munkára gondolni, csak javítgatnod kell kisebb hézagokat, amely egészségesebbé és egységessé varázsolja a foltos és problémás részeket.

Miért most ősszel?

Az ősz megfelelő időszak az új fű telepítésére és javítgatásokra is. Ha ezt ősz elején tesszük, lesz ideje erős gyökérzetet kialakítani, és tápanyagokat raktározni télre. Figyelemmel kell kísérni a helyi időjárás előrejelzést és nem árt tudni, hogy mikor szokott lenni az első fagy általában. Például, nálunk november 1 és 10 között jelentkezik itt Budapesten. Ezek a dátumok nem garantáltak, a fagy jöhet előbb vagy később is. Ha megfigyeljük az előző évek tendereit, akkor egész jól megtervezhetjük kerti feladatainkat. A fagy pusztító hatású lehet a fűpalánták számára.

Az újrafüvesítés alapjai

Általában nem nehéz feladat új magokat szórni a csupasz területekre. Fűnyírással kell kezdeni, majd a nyesedék eltávolítása után terítsünk le egy kis földet, hogy az új magok könnyen kicsírázhassanak. Vigyázzunk, nehogy elfojtsuk a meglévő gyepet, ezért csak kevés földet használjunk. Olyan fűmagot válasszunk, mely a meglévőhöz illeszkedik. Miután elvetettük a magokat, győződjünk meg arról, hogy naponta többször vizet kapjon, elég hogy nedves legyen, ne árasszuk el. Ha menthetetlennek tűnik a gyep, akkor az egész kertet újra kell füvesíteni. Először el kell távolítanunk a régi gyepet, majd javítanunk kell a talaj minőségét és csak akkor érdemes újrafüvesíteni.

Te újra füvesítesz most ősszel?

Az őszi munkálatokhoz igazítottunk aktuális akciónkat, több műtrágya és fűmag közül válogathat, illetve kedvező árú öntözéstechnikai alkatrészekről is gondoskodtunk.
Akciók megtekintése